Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jesličková hra v Dolní Poustevně

Páter Jacek dal dohromady s dětmi, které chodí na náboženství ve škole a na pravidelná setkání dětí na faře, moc hezké divadlo „Jak světlo přišlo na svět“. Hra je původně napsaná polsky, překlad do češtiny obstaral Páter, korekci Katka a Petr Ungerovi. Tradiční příběh Marie a Josefa hledajících nocleh v Betlémě je zpestřen o vypravěče - dědečka, který rozmlouvá se svým vnukem. Nechybí pastýři seskupeni kolem ohníčku, překvapeni zjevením anděla. Dostaví se i tři králové se zlatem, kadidlem a myrhou. Cestu jim (z kazatelny) ukazuje anděl.

Hra byla obratně zrežírovaná, děj měl spád, obrazy se hbitě střídaly a dobré přehlednosti a porozumění napomohlo téměř profesionální nasvícení, které obstaral Petr Unger z Poustevny.

Předěly mezi jednotlivými obrazy obstarali muzikanti pod vedením Nadi Vránové, kteří zahráli po jedné sloce známých koled.

V sobotu 12. ledna 2013 přišlo překvapivě hodně diváků na představení této jesličkové hry, která se účinkujícím hezky vydařila. Diváci odcházeli domů potěšeni a dokonce jen málo vymrzlí, protože celá produkce trvala jen 30 min. Byla to hezká a milá akce, která by se mohla příští rok zopakovat.

 

                                                                      Petra Petrášová, 24. ledna 2013