Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání kněží děčínského vikariátu ve Vilémově

8. 9. 2011

Necelé tři týdny po skončení slavného  vilémovského Oktávu, na počest svátku Nanebevzetí Panny Marie, se ve zdejším poutním kostelíčku, uskutečnilo setkání kněží z děčínského vikariátu. Z pověření nemocného pana kanovníka a vikáře děčínského vikariátu se organizace chopil P. Jacek Kotisz, správce dolnopoustevenské farnosti. Vilémovská  farnost v současnosti je právě ve správě tohoto kněze.

 Nemocný pan kanovník P. Alexej Baláž se alespoň takto dočte o slavné mši svaté, kterou celebroval P. Josef Kujan z Rumburka, P. Jacek Kotisz z Dolní Poustevny, P. Jirásek a p. Kuba z Děčína, P. J. Červený z České Kamenice, P. Pavel Koudelka z Jiřetína pod Jedlovou, p. Antonín Sedlák  a p. Vojtěch Suchý SJ.

Na kůru na varhany hrál Patrik Engler spolu s houslistou Tomášem Mahelem a klarinetistou Jáchymem Solankem. Při mši bylo přítomno téměř 20 věřících z farností, které spravuje P. Jacek Kotisz. Po krásné mši svaté byli kněží pozváni naším P. Jackem na oběd do pěkné lesní restaurace v Dolině.

Je docela možné, že něco podobného se zde konalo poprve a snad to nebude ani naposledy a věříme, že se pan kanovník P. A. Baláž brzy zotaví a bude se moci také zúčastnit tohoto rokování kněží děčínského vikariátu.

Přejeme naším Otcům – kněžím, hodně zdraví a Božího požehnání, aby i nadále pro mnohé věřící byli oporou v této těžké době.

                                                                                                                                A. Tobiška